απο το αρχείο μουΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΟΤ
 Αρχείο:Pericles Pio-Clementino Inv269.jpg

                                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ    
25/11/2011                                               

Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση των εφέδρων με το πολυνομοσχέδιο  που ψηφίστηκε με πιέσεις βουλευτών φέρνει   Σαρωτικές αλλαγές και άγριες περικοπές.
                                                                Μισθολόγιο-  Βαθμολόγιο- Φορολογία- Εργασιακή Εφεδρεία
 συνθέτουν μια νέα εφιαλτική πραγματικότητα για τον κόσμο της εργασίας με πρωτοφανείς
 περικοπές μισθών- συντάξεων- εφάπαξ,
 με εξοντωτική 
φορολογία ,αφαίρεσαν σε μία νύχτα από τις τσέπες μας περισσότερα από 7δις ευρώ .[να υπενθυμίσουμε ότι σε προηγούμενη ανακοίνωση μας είχαμε τονίσει ότι οι μισθοί πληρώνουν τα δάνεια και όχι το αντίθετο που ισχυρίζεται η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια]
Η κυβέρνηση της πτώχευσης και τις χρεοκοπίας χωρίς κανένα δισταγμό υλοποιεί με μεγάλη επιτυχία όλες τις συμφωνίες και δεσμεύσεις που ανέλαβε μέχρι σήμερα.
ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ: προκλητικά για το διαρκές έγκλημα που διαπράττει  σε βάρος των μισθωτών, των συνταξιούχων, σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας ,σε βάρος και της χώρας.
ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ :για το εάν η πολιτική της είναι αδιέξοδη, αυξάνει την  ανεργία φτώχεια , τη δυστυχία, την εξαθλίωση, την απόγνωση.
Στο βωμό της εξυπηρέτησης των σχεδίων της και των απαιτήσεων των δανειστών δε διστάζει Να παραβιάσει  το Σύνταγμα και μάλιστα πρωτοπόροι οι θεματοφύλακες Συνταγματολόγοι, την εργατική νομοθεσία, τις διεθνείς συμβάσεις , τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας βαφτίζοντας την βαριά φορολογία ανάγκη και παρουσιάζοντας την εργασιακή εφεδρεία- απόλυση ως ευκαιρία με στόχο να εξυπηρετήσουν τις επικοινωνιακές τους ανάγκες.
-Καταργούν και ιδιωτικοποιούν τα δημόσια, κοινωνικά αγαθά τις ασφάλισης, της υγείας και της παιδείας μετατρέποντας τα Πανεπιστήμια σε επιχειρήσεις.
-Ξεπουλούν την δημόσια περιουσία έναντι πινακίου φακής και παραδίδουν την τύχη της χώρας στα χέρια των δανειστών και των εκπροσώπων της .
Το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας προδιαγράφεται ζοφερό και η χρεοκοπία τη ελληνικής κοινωνίας δεδομένη.
Η ανηλεής επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι κυβερνώντες- προστάτες των τραπεζών και κερδοσκόπων, εναντίων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων πρέπει να απαντηθεί άμεσα!
Για όλα τα παραπάνω η κυβέρνηση έχει βρει αναμφισβήτητα τους υποκριτές και ανεπαρκείς εκπροσώπους μας.
Οφείλουμε όλοι μαζί ΜΑΖΙΚΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ- ΔΥΝΑΜΙΚΑ να αντισταθούμε στην βαρβαρότητα της πλέον αντιλαϊκής και αναξιόπιστης κυβέρνησης που πέρασε από τον τόπο για να αποτρέψουμε την εξόντωση του λαού, την διάλυση της κοινωνίας , τη βύθιση της χώρας.

           Τέρμα στην Ανοχή
       Τέρμα στη  βάρβαρη πολιτική
       Τώρα.  Ανατροπή
           

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΟΤ
Αρχείο:Pericles Pio-Clementino Inv269.jpg                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
27/9/2011

Τα δάνεια , οι μισθοί και οι συντάξεις
Μεγάλη συζήτηση γίνεται τελευταία για το που πηγαίνουν τα δάνεια, και αν μέρος αυτών προορίζονται για την κάλυψη αναγκών και υποχρεώσεων σε μισθούς και συντάξεις.
Επάνω σε αυτό στηρίζεται και η επιχειρηματολογία αυτών που πιστεύουν ότι αν η Ελλάδα προχωρούσε σε στάση πληρωμών [χρεοκοπία άρα όχι άλλα δάνεια ] δεν θα είχε τη δυνατότητα να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.
Το ερώτημα είναι αν τα δάνεια πληρώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις ή οι μισθοί και οι συντάξεις τα δάνεια?
Σε ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών που εκδόθηκε στις 20.5.2010 αναφέρει ότι <<για το εννεάμηνο Απριλίου-Δεκεμβρίου 2010 οι υποχρεώσεις του Ελληνικού δημοσίου για τοκοχρεολύσια εκτιμώνται σε 39.7 δίς ευρώ>>
Το ελληνικό δημόσιο θα έπρεπε μεχρι τέλους του έτους να καταβάλει στους δανειστές 40 δίς ευρώ. Σύμφωνα με το μνημόνιο τά δάνεια που εξασφάλισε η κυβέρνηση για το ίδιο έτος ηταν 38 δις ευρώ
Συμπέρασμα οτι απο τα τοκογλυφικά δάνεια ούτε ένα ευρώ για μισθούς και συντάξεις αλλά από τις μειώσεις μισθών και συντάξεων πληρώθηκαν τα υπόλοιπα και έμειναν οι τόκοι που θα πληρωθούν αργότερα.
Το ίδιο προβλέπεται και για το 2011 όπου σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης [το βήμα 10,10,2010]η Ελλάδα θα πληρώσει τόκους 12.5 δις ευρώ και χρεολύσια 34.7 δις ευρώ συνολικά 47.3
Συμπέρασμα το 2011 από τους μισθούς και τις συντάξεις θα πληρώσουμε τα 7.3 δις που υπολείπονται της βοήθειας των 40 δις που θα μας δανείσει η Ε.Ε και το ΔΝΤ.
Το 2012 δεν διαφέρει απο τα προηγούμενα αφού θα πρέπει να πληρώσουμε 57.9 έναντι 30 δις που θα μας δανείσουν
Είναι φανερό απο τα παραπάνω ότι απο τους μμισθούς και τις συντάξεις πληρώνονται τα δάνεια και όχι το αντίθετο.

ΣΗΜΕΊΩΣΙΣ: αυτό το κείμενο είναι περίληψη σχετ κεφαλαίου από το βιβλίο [το οποίο προτείνουμε ανεπιφύλακτα του Ν Μπογιόπουλου με τίτλο <<Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε>> εκδόσεις Λιβάνη.: και έχει αναρτηθεί τον Αύγουστο  από τους <<ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ  ΕΟΤ >>  σε σελίδα  κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο.

Παρακολουθώντας τα χθεσινά δελτία ειδήσεων ακούσαμε τις δηλώσεις του υπουργού οικονομικών κου Βενιζέλου που είπε
26/9/2011 - Μέτρα ύψους 7 δισ. - Σαφείς, έγγραφες δεσμεύσεις για τα μέτρα που θα λάβει η ελληνική κυβέρνηση, ζητούν οι δανειστές. Ποια είναι τα μέτρα που παρουσίασε ο Ευ. Βενιζέλος. -MEGA TV: MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Δηλαδή είπε ξεκάθαρα αυτό που κάποιοι φώναζαν από καιρό ότι
ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ
Όπως  μας έλεγαν οι κυβερνώντες, και αναμασούσαν τα κρατικοδίαιτα ιδιωτικά ΜΜΕ, με τα παπαγαλάκια που έχουν αναλάβει εργολαβικά εδώ και χρόνια να συκοφαντούν τους ΔΥ και όποια κοινωνική ομάδα αντιδρά.
Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΟΤ καλούν όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και να ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΛΛΟ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΩΣΑΜΕ
 [λέξη που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας όταν τελείωνε το λάδι στο λαδικό]
Καλούμε τα ΔΣ των συλλόγων ΕΟΤ αφού έχουν επίγνωση της κατάστασης [και έχουν προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που σκοπό έχουν να εξασφαλίσουν το σύνολο του προσωπικού και την ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ του ΕΟΤ [ανακοίνωση 21/9/2011]
Να μας ενημερώσουν αν θα καταργηθεί ο ΕΟΤ με ταυτόχρονη  ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ άρα ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ  και να πάψουν να επαγρυπνούν γιατί υπάρχει κίνδυνος να ΚΟΙΜΗΘΟΥΝ ΟΡΘΙΟΙ
Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΟΤ σας καλούν να υπακούσετε  στο κάλεσμα του πρωθυπουργού [αντιπολιτευόμενος τότε ] έλεγε
ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕΕΕΕ
ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕΕΕΕ
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕΕΕΕ
Και πείτε
ΟΧΙ στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΟΤ
 Αρχείο:Pericles Pio-Clementino Inv269.jpg
21/9/2011                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Νέα μέτρα ανακοινώνονται σήμερα .Μέτρα που έχουν στόχο τους μισθωτούς και συνταξιούχους [τους συνήθεις εύκολους]κατά κύριο λόγο .
Μέτρα που ΜΟΝΑΔΙΚΟ σκοπό έχουν την αποπληρωμή των ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΏΝ ΔΑΝΕΊΩΝ και όχι την πληρωμή μισθών και συντάξεων. [όπως ψευδώς μας λένε.]
Χρόνια δεν έγιναν επενδύσεις από τα πακέτα στήριξης
 Χρόνια ακούμε για μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα ,από δημόσια έργα κ.α ,χωρίς κανένας να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη [..ενώ οι ίδιοι κλέβουνε το κλέφτη να γυρεύουνε ...έγραφε ο Σουρής πριν 100 χρόνια]
 Χρόνια βολεύουν εαυτούς και κολλητούς [μεγαλοεκδότες ,μεγαλοτραπεζίτες και άλλους]
Χρόνια τώρα δεν βελτίωσαν τη λειτουργία του Δημόσιου τομέα και τώρα τον λοιδορούν και το στέλνουν στον καιάδα .
Σήμερα αυτοαποκαλούνται ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΣ , και όπως μάς είπε ο κος Βενιζέλος οι Έλληνες είναι περήφανοι και θα πληρώσουν τους τοκογλύφους ,.
Εργολαβικά έχουν αναλάβει νας  μας ΣΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ  πού μας οδήγησαν [μαζί με τη ΝΔ] .σε αυτή την κατάσταση
θα μπορούσαμε ποτέ να καλέσουμε τον Παττακό και τον Παπαδόπουλο το 74  να μας δώσουν τα φώτα τους για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ?
Μας έλεγαν ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
Μας έλεγαν ότι ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ γιατί αυτό είναι ο ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ.
Μας έλεγαν ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
Μας απαγόρευαν και την απλή αναφορά στη λέξη ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΤΑΙ Η ΧΏΡΑ αλλά οι ίδιοι αργότερα μίλησαν για επιλεκτική χρεοκοπία.
Μας έλεγαν ότι θα βγούμε στις αγορές το 2011 μετά το 2012 μετά το 2015 και τώρα ένας Θεός ξέρει.
Τί έγινε τα 2 χρόνια?
Λεφτά υπήρχαν, αλλά όχι για τους εργαζόμενους παρά μόνο για τους ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.
Μειώθηκαν και μειώνονται μισθοί και συντάξεις
Δεν βγήκαμε ούτε θα βγούμε στις αγορές ,αλλά πυκνώνουν οι δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων για επιλεκτική χρεοκοπία.
Ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο για το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
[για την περιουσία του ΕΟΤ δεν μίλησαν ακόμα οι σύλλογοι υπαλλήλων και μηχανικών ΕΟΤ επιφυλάσσομαι  να μιλήσουμε εμείς]
Δεν περικόπτουν όμως τους δικούς τους μισθούς ούτε τις βουλευτικές συντάξεις αλλά μας ζητάνε να είμαστε ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ ΚΟΜΨΟΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΚΕΦΙ ώστε να μας σώσουν
Συνάδελφοι οι κυβερνώντες εκτός από ΔΕΞΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΔΕΞΙΟΙ
για αυτό ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ πειθαρχώντας στο κάλεσμα του πρωθυπουργού καλούν και εσάς να
ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕΕΕΕΕ
ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕΕΕΕΕ
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕΕΕΕ

Καλούμε το ΔΣ του συλλόγου υπαλλήλων ΕΟΤ να καλεί ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΣΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ


19/9/2011   ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΟΤ
Αρχείο:Pericles Pio-Clementino Inv269.jpg

Προς το Σύλλογο Υπαλλήλων ΕΟΤ


Θέμα: Δηλώσεις κου Λοβέρδου για τους ΔΥ

Σχετ: Ανοιχτή επιστολή από ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΟΤ προς τον κο Λοβέρδο

Συνάδελφοι

Απευθυνόμαστε σε σας ,  αφ ενός μεν λόγω ιδιότητας αλλά και ενδιαφέροντος, αφού κατηγορήθηκε το σύνολο των εργαζομένων που εκπροσωπείτε,  και παρακαλούμε να ζητήσετε συνάντηση μαζί του  με μοναδικό θέμα τις δηλώσεις του που μπορεί για κάποιους να μην είναι σοβαρό θέμα είναι όμως σοβαρό για μας και για τη σχέση μας με  τα παιδιά μας .

Παρακαλούμε να ρωτήσετε τον κο Λοβέρδο με τι ασχολείται η σύζυγος του και αν είναι ΔΥ η όχι.

Αν δεν είναι, ζητήστε συγνώμη και εκ μέρους μας, αλλά αν είναι ρωτήστε τον, αν τα παιδιά τους ζήτησαν εξηγήσεις από τη μητέρα τους μετά από τις δηλώσεις του μπαμπά τους, και πως απάντησαν σε αυτά για να απαντήσουμε και εμείς στα δικά μας.

Επίσης να ρωτήσετε αν  η σύζυγός του πριν μετατεθεί στο δημόσιο εργαζόταν σε ΑΕ της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Αν δεν εργαζόταν ,ζητήστε και πάλι συγνώμη και εκ μέρους μας, αλλά αν εργαζόταν   ρωτήστε τον, αν την μετέθεσε ο κος Ρέππας για να διαλύσει και το Δημόσιο όπως και την Ολυμπιακή [στο μέρος που της

αναλογεί φυσικά] αφού και για την κατάντια της Ολυμπιακής οι εργαζόμενοι ευθύνονταν. [σύμφωνα  με τους σωτήρες της Ελλάδας]

Αν αληθεύουν όμως αυτά, δηλ η σύζυγος του εργαζόταν σε ΑΕ της Ολυμπιακής και μετατέθηκε στο Δημόσιο όταν αυτή ξεπουλήθηκε σε ιδιώτη, μήπως μπορεί να μας πει τη διαδικασία για να μετατεθούν και συνάδελφοι μας αορίστου χρόνου πρωτίστως ,ώστε να αποφύγουν την ΕΦΕΔΡΕΙΑ όπως θα την αποφύγει και η σύζυγος του?

Συνάδελφοι του ΔΣ ,αν αληθεύουν τα παραπάνω, επειδή γνωρίζω τον άνδρα και είναι γνωστή η ευαισθησία του ,ίσως βρεθεί σε δύσκολη θέση και στην προσπάθειά του να δικαιολογηθεί, ρωτήσει αν γνωρίζετε πως προσελήφθησαν κάποιοι από τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΟΤ ή έστω ο συντάκτης [Παγιός Π] παρακαλώ να του μεταφέρετε την δική μου απάντηση

-Με διόρισε με ρουσφέτι ο αείμνηστος Κουτσόγιωργας  ρε.

Με διόρισε όμως το 82 που στο δημόσιο δεν υπήρχε ούτε για δείγμα δημοκρατικός πολίτης και έπρεπε κάποιοι να το στελεχώσουν και όχι στην προνομιούχο Ολυμπιακή και μετά στο χωρίς  τον φόβο ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ στενό δημόσιο τομέα, ούτε καν στις ΠΑΡΥΦΕΣ αυτού.

Επίσης να του μεταφέρετε το γεγονός ότι όταν ο συντάκτης ήταν πρόεδρος δεν δέχθηκε τον διορισμό ,για λόγους  εξευμενισμού,   της αδελφής του που του πρόσφερε ο  τότε ΓΓ ΕΟΤ και παρέμεινε στον ιδιωτικό τομέα μέχρι το θάνατο της .[το γεγονός μπορεί να το επιβεβαιώσει και η συνάδελφος του ΔΣ κα Γιανναδάκη που τότε ήταν παρατρεχάμενη των διοικήσεων και τώρα συνδικαλίστρια]

Τέλος μεταφέρετε στο κο Λοβέρδο το γνωμικό [έστω και παραφρασμένο] για την γυναίκα του Καίσαρα

<Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ  ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΙΜΙΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ>

ΥΓ για να σας διευκολύνω στο έργο σας σας επισυνάπτω από την ηλεκτρονική σελίδα του κου Λοβέρδου το βιογραφικό οπου φαίνεται το όνομα της συζύγου του καθώς και το ΦΕΚ διορισμού αυτής.
ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
14/9/2011
                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
…..Και συμβαίνει οι ίδιοι να φροντίζουμε μαζί και για τα ιδιωτικά μας ζητήματα και για τα ζητήματα της πόλης και, ενώ ο καθένας μας καταγίνεται με διαφορετική απασχόληση, να γνωρίζουμε σε ικανοποιητικό βαθμό τα πολιτικά πράγματα. Γιατί μόνοι εμείς εκείνον που δεν παίρνει μέρος σ' αυτά δεν τον θεωρούμε φιλήσυχο, αλλά άχρηστο…..
Περικλής 5ος πχ αιων

Ασπαζόμενοι τους λόγους του Περικλή πάντα παρακολουθούμε τα κοινά στην πολιτική αλλά και τα συνδικαλιστικά μας πράγματα.

Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι ο συνδικαλισμός και οι συνδικαλιστικοί αγώνες, ανά τον κόσμο, έχουν προσφέρει τα μέγιστα στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας αλλά και στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων.

Η οποιαδήποτε άλλη αναφορά σχετικά με την προσφορά αυτή θα ήτο παραβίαση <ανοιχτών θυρών> εκ μέρους μας .

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ο συνδικαλισμός και οι συνδικαλιστές έχουν αδρανήσει και έχουν χάσει το μπούσουλα .

Δεν παραδειγματίσθηκαν από τους συνδικαλιστές της εποχής του 1909 ,εποχή με πολλά κοινά σημεία με τη σημερινή ,οι οποίοι παρενέβησαν καταλυτικά στα πολιτικά πράγματα όπως διαβάζουμε στα ιστορικά κείμενα .

Συγκεκριμένα διαβάζω σε σχετικό κείμενο :

<Ο Σύνδεσμος Συντεχνιών Αθηνών αποστέλλει υπόμνημα στη Βουλή των Ελλήνων και την Κυβέρνηση κατά πάσης ΝΕΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΩΣ.>

Αθήνα 1909 [κατά τη διάρκεια του κινήματος στο Γουδί]

Αυτή η συνδικαλιστική συμπεριφορά της αδράνειας[επιεικής χαρακτηρισμός] έχει σαν αποτέλεσμα να χάσουν την εκτίμηση και τη θέση που είχαν στη συνείδηση των εργαζομένων και της κοινωνίας .

Σήμερα η ένια του συνδικαλιστή τείνει να είναι συνώνυμη της διαπλοκής. της διαφθοράς , ενώ η ένια του συνδικαλισμού να είναι συνώνυμη με αυτή του μέσου ανέλιξης των συνδικαλιστών σε αξιώματα [βουλευτικό υπουργικό κα]

Σήμερα που οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση σε οικονομικό, κοινωνικό ,ασφαλιστικό επίπεδο τα συνδικαλιστικά μας όργανα παρατηρούν αμήχανα τα γεγονότα χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση είτε λόγω επιλογής είτε λόγω αδυναμίας αφού κανείς πλέον δεν τους εμπιστεύεται.

Η Ελληνική κοινωνία είναι σαν ένα καζάνι που βράζει και είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα επιβεβαιωθεί το λεχθέν [παραφρασμένο <ΛΑΟΣ> αντί <στρατός> ] από τον θ Πάγκαλο [παππού]

<<Ο Λαός δεν είναι δυνατόν να παραμένη επί πλέον αδιάφορος ενώπιον της βέβαιης καταστροφής ,προς την οποία φέρει την πατρίδα η προδοτική αμέλεια των Κυβερνήσεων>>

Με αυτά τα δεδομένα μια [μικρή ακόμα ] ομάδα συναδέλφων ιδρύουμε την συνδικαλιστική παράταξη

                                           ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΟΤ

Με σκοπό να παρεμβαίνουμε και να εκφράζουμε τις απόψεις μας σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στον ΕΟΤ και στη χώρα έχοντας στο νου ότι το :

<<Να ξεφτιλίζεις τους κακούς δεν είναι καθόλου άπρεπο ίσα ίσα τιμά τους καλούς, έτσι λεν οι μυαλωμένοι: Λοιδορήσαι τους πονηρούς ουδέν έστ’ επίφθονον, αλλά τιμή τοίσι χρηστοίς, όστις ευ λογίζεται.» (Αριστοφάνης)

Καλούμαι όλους τους συναδέλφους να βοηθήσουν στην προσπάθεια μας αυτή

-ενημερώνοντας μας για προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο χώρο εργασίας

-προτείνοντας μας θέσεις και ότι άλλο θα συμβάλει στη προσπάθεια μας

-ασκώντας μας κριτική ώστε να βελτιωνόμαστε

Κλείνοντας αυτό το πρώτο κείμενο γνωριμίας ξεκαθαρίζουμε ότι συμφωνούμε απόλυτα με τον Πρωθυπουργό, και θα το έχουμε σαν γνώμονα επιδίωξης

ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕΕΕΕΕΕ

ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕΕΕΕΕΕ

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕΕΕΕΕΕ
15/9/2011

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΟΤ
Αρχείο:Pericles Pio-Clementino Inv269.jpgΑπάντηση στον Κο Λοβέρδο [και όχι μόνο]
Για μια ακόμα  φορά τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι στον ΕΟΤ καλούνται να απολογηθούν στην κοινωνία, αλλά κυρίως στα παιδιά τους που από δηλώσεις Υπουργών αισθάνονται εκτεθειμένοι

Την πρώτη  φορά τη δεκαετία του 90 η τότε υπουργός Ανάπτυξης κα Παπανδρέου Β  με δηλώσεις της στα ΜΜΕ χαρακτήριζε  τους υπάλληλους του ΕΟΤ <κλέφτες και κυκλωματίες>

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο κος Πάγκαλος που αποκάλεσε τους ΔΥ τεμπέληδες και κοπρίτες.

Την δόξα των προηγουμένων ζήλωσε ο κος Λοβέρδος που με περισσή κυνικότητα δήλωσε  ότι 1εκ Δημόσιοι Υπάλληλοι [δεν πληροφορήθηκε καν ότι με την απογραφή είναι 740000 χιλ ] ταλαιπωρούν 10 εκ Έλληνες.

Την πρώτη φορά η απάντηση του συλλόγου υπαλλήλων ΕΟΤ ήταν άμεση και αποστομωτική .

Σήμερα ο σύλλογος δεν μπήκε στον κόπο να ασχοληθεί με το θέμα θεωρώντας, ίσως, ότι εξαιρούνται των κατηγοριών οι ίδιοι και οι φίλοι τους.

Η ΑΔΕΔΥ με χλιαρή ανακοίνωση  της απάντησε, στον κο Λοβέρδο, και το θέμα έληξε για αυτούς, αλλά έμεινε στους εργαζόμενους η πίκρα της κατακραυγής .

Οι ενεργοί Πολίτες ΕΟΤ  αισθάνονται την ηθική υποχρέωση να ρωτήσουν τον κο Λοβέρδο .

Κε Λοβέρδο το δημόσιο είναι σάπιο και οι ΔΥ δυνάστες των Ελλήνων.

Μήπως γνωρίζετε τον τρόπο πρόσληψης της συντριπτικής πλειοψηφίας αυτών ?[συμπεριλαμβανομένου και του συντάκτη ]

Αν δεν γνωρίζετε εσείς να σας γνωρίσουμε εμείς κε Λοβέρδε

.Εσείς και οι σύντροφοι σας  υπουργοί διορίζατε εξαγοράζοντας θέσεις εργασίας με βουλευτικά αξιώματα

Και ξέρετε ποια είναι ειδοποιός διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών?

Κε Λοβέρδο η διαφορά είναι ότι για κάθε Έλληνα [και όχι για έναν σε κάθε οικογένεια όπως μας είπε ο Πρωθυπουργος] έχει την υποχρέωση η πολιτεία [δηλ ΕΣΕΙΣ] να του εξασφαλίσετε εργασία στο δημόσιο, η ιδιωτικό τομέα .
Κανένας όμως δεν έχει υποχρέωση να σας εκλέγει βουλευτή και για αυτό κάνατε τα ρουσφέτια προς ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ.

Επίσης κε Λοβέρδο  είπατε ότι είναι σάπιο το δημόσιο και δεν διαφωνήσω μαζί σας  για την οικονομία του λόγου και  μόνο.

Από τη μεταπολίτευση και μετά το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε 21 χρόνια.
Δεν ήταν ικανό χρονικό διάστημα για να το διορθώσετε? αν οχι πόσα χρόνια ακόμα χρειάζεσθε να σας ψηφίζουμε για να το κάνετε?
Για την ιστορία να σας θυμίσουμε ότι ο Μαυρογιαλούρος όταν διαπίστωσε [σε λιγότερα απο 21 χρόνια ]ότι οι υφιστάμενοί του ήταν σαν τους ΔΥ που περιγράφετε
 ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΡΕΠΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ.
ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΑΠΑΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ?

Όχι κε Λοβέρδο εμείς δεν πιστεύουμε ότι είστε ανίκανοι αλλά σας ΒΟΛΕΥΕ ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΩΣ να είναι έτσι το δημόσιο και οι ΔΥ δέσμιοι των πολιτικών σας επιλογών.
Μας εκμεταλλευτήκατε κε Λοβέρδο, δίνατε επιδόματα αντί αυξήσεων μισθού .τα βαπτίζατε με τα ποιό απίθανα ονόματα, συνειδητά , και στην κατάλληλη στιγμή μάς ρίξατε βορά στα ανθρωποφάγα ΜΜΕ τα οποία με τη σειρά τους, παρέσυραν και τις άλλες χειμαζόμενες από την πολιτική σας κοινωνικές ομάδες.

Κε Λοβερδο κάνατε τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό για φάρμακα και επιτύχατε 85% έκπτωση .

Τόσα χρόνια δηλαδή πληρώναμε τα φάρμακα ΥΠΕΡΚΑΠΕΛΩΜΕΝΑ?

Πόσό δίκιο είχε ο Ευαγγελατος όταν είχε καταγγείλει ότι οι τιμές των φαρμάκων που δημοσιεύονται στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΡΝΗΣΗΣ με τις υπογραφές 4 ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΗΤΑΝ έως και 100 ΦΟΡΕΣ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ από ότι αγοράζουν τα νοσοκομεία άλλων κρατών?[-θυμάστε το αντισταμινικό  που αντί 7 ευρώ εμείς το αγοράζαμε 700?
 Γιατί σύντροφε δεν πήγατε στους συντρόφους μας υπουργούς να τους πείτε ότι  ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΔΗΓΟΥΝ 10 ΕΚ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ? [κάποιοι λένε ότι οι μίζες ήταν αρκετές αλλά εμείς ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΛΟΒΕΡΔΟ δεν τους πιστεύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: